Žuvų taukai

Rikiuoti pagal:

Specialūs pasiūlymai

    Rodyti po:

    24

      Riebalų rūgštys yra viena pagrindinių žmogaus maisto sudedamųjų dalių. Jos yra skirstomos į sočiąsias ir nesočiąsias. Sočiųjų riebalų rūgščių randama gyvuliniuose riebaluose, o nesočiosios – augalinės kilmės riebaluose ir žuvų taukuose.
      Omega-3 randama visose žmogaus ląstelėse, tačiau mūsų organizmas pats jų negamina. Vadinasi, reikiamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį turime gauti su maistu. Suvalgydami bent 1000 mg omega-3 riebalų rūgščių kiekvieną dieną, palaikome sveiką kūną.
      Šios riebalų rūgštys padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir mažina trigliceridų koncentraciją kraujyje. Alfa linoleno rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje  Taip pat plačiai atlikti tyrimai įrodė, kad DHR ir EPR padeda palaikyti normalią smegenų funkciją ir išsaugoti regėjimą.
      Asmenims, reguliariai vartojantiems žuvį arba žuvų taukus, reikšmingai sumažėja insulto rizika, palyginti su žuvies produktų nevartojančiais asmenimis.
      Omega-3 maisto papildai kartais yra geras sprendimas praturtinti savo mitybos racijona papildomu kiekiu zuvu taukų.

      Rezultatai 1 - 8 iš 8